Bisnode tanusitvany

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

FA-128 jeladó


A FA-128 típusú sebesség jeladó rendszer rövid ismertetése

Az egység rendeltetése:


Az FA-128 típusú jeladó tervezésének szükségességét a HÉV járműveken rendszerbe állított MR-01 típusú menetregisztráló készülék vetette fel. Bár a járművek rendelkeznek sebesség illetve útjel távadóval, az eredeti FG1 típus nem elégíti ki a szükséges pontossági követelményeket. Ehhez az MIX, MX és MX/A típusú járműveken még hozzájárul a vezetékezés olyan kivitele, amely jelentős zavarterhelést visz be a gyengeáramú jelvezetékekbe, így tovább csökkentve a rendszer pontosságát.
Ezért az MR–01 típusú menetregisztráló rendszerbe állításakor a meglevő FG1 jeladó mellé felszerelésre került egy KY-128 típusú, a metrológiai kívánalmakat kielégítő HENGSLER gyártmányú útjeladó. A SIFA és a sebességmérő műszer jelellátását biztosította az eredeti FG1 típus, míg az MR-01 fokozott követelményeit a HENGSLER alapú KY-128.

Az újabb fejlesztésű FA-128 típusú jeladó rendszer már alkalmas mindhárom berendezés sebességjel információ igényének kielégítésére.
A rendszer felépítése:

A jeladó két alapvető részegységből áll , az egyik a kerékre szerelt jeladó, a másik a vezérlő (interfész) egység. A keréken lévő jeladó (FA-128) az eredeti FG1 típus szerinti külső felépítésű, de a belső része egy HENGSLER jelgenerátort tartalmaz. A jelgenerátor kerékfordulatonként 128 impulzust állít elő, amelyeket a vezérlő egység (FA-128I) alakít át olyan jelekké, amelyek a menetregisztráló, a sebességmérő és a SIFA készülékek működtetéséhez szükségesek. A két egységet egy előszerelt csatlakozó (FA-128CS) köti össze.

Fontosabb műszaki paraméterek:

Tápfeszültség: 80-130 V DC

Áram felvétel: max. 200mA

Kimeneti feszültség:

MR-01 csatorna: 18V

SIFA és sebességmérő csatorna: 0-60V pp

Frekvencia tartomány (FA-128I bemenet): 0 - 2 KHz

Sebesség tartomány: 0 – 120 km/h

Üzemi hőmérséklet tartomány: -25 – 85 o C

Tárolási hőmérséklet: -50 – 110 o C
Weboldal készítés
Eco-Webdesign Kft.
Ventus-953 Kft. © 2011 - Minden jog fenntartva!